6 tips van TIPPS voor veilig werken

6 tips van TIPPS voor veilig werken

Cybersecurity is een kwestie van techniek, maar het is zeker ook mensenwerk. Want jouw medewerkers zijn de sleutel tot veilig werken. Je kunt al je informatiebeveiliging nog zo goed op orde hebben, maar wanneer je medewerkers zich niet bewust zijn van de risico’s en er niet naar handelen, kunnen toch onveilige situaties ontstaan. Terberg IP Products & Solutions geeft jou en je medewerkers 6 tips voor veilig werken.

1. Smartphone security
Gebruik een goede Mobile Device Management oplossing voor de telefoons. Waar we op onze computer vaak wel goede beveiligingssoftware gebruiken en antivirus software hebben, wordt de telefoon vaak overgeslagen. Terwijl medewerkers steeds vaker even de mail checken op hun telefoon. Wij kunnen samen met je kijken naar de software die het beste bij het bedrijf en het gebruik van je devices past. 

2. Goed wachtwoord
Creëer een goed wachtwoord. Daarbij geldt: hoe langer, hoe beter. Een kort wachtwoord, ook een wachtwoord met cijfers en leestekens, is voor hackers gemakkelijker te kraken dan een lang wachtwoord dat uit alleen kleine letters bestaat, simpelweg omdat het aantal mogelijke combinaties veel groter is. Gebruik dus liefst een volledige zin, die voor jou gemakkelijk te onthouden is.
 
3. Geen openbare Wi-Fi
Gebruik geen publieke Wi-Fi punten die je niet kent. Zit je bij de McDonald’s en staat het Wi-Fi netwerk aangegeven op een manier die je niet vertrouwt? Doe het niet! Ook niet om even Nu.nl te checken. Een Wi-Fi punt met een wachtwoord is een stuk veiliger. 

4. Blijf up-to-date
Zorg dat zowel je computer als je telefoon en tablet up-to-date zijn. Dan hebben we het niet alleen over het regelmatig binnenhalen van je Windows- en  andere updates, maar ook over software als Acrobat Reader of Java. Wanneer je werkt met de laatste versies van deze software loop je veel minder risico. En is er voor je telefoon een nieuwe iOS- of Android-versie beschikbaar? Meteen installeren!

5. Pas op met usb-sticks
Gebruik alleen usb-sticks die met een wachtwoord beveiligd zijn en zorg dat de data die erop staan, geëncrypt zijn.

6. Voorzichtig met e-mails
Open geen mails waarvan je de afzender niet kent of vertrouwt en klik zeker niet op de links die erin staan! Dit zou een overbodige waarschuwing moeten zijn, maar toch gaat het nog vaak mis. Krijg je een mail van de bank of creditcardmaatschappij die je niet vertrouwt? Een telefoontje biedt duidelijkheid. Bel dan wel naar het échte nummer en niet naar het nummer dat in de mail staat.

Meer weten over veilig werken?
Wil je meer weten over hoe jouw medewerkers veilig kunnen werken? Terberg IP Products & Solutions geeft je graag een advies op maat. Neem gerust contact met ons op voor een afspraak.

Geen reactie's

Sorry, het is niet mogelijk om te reageren.