097-nummers voor nieuwe data-abonnementen

097-nummers voor nieuwe data-abonnementen

Zoals we uit het nieuws hebben kunnen vernemen, dreigen de 06-nummers op te raken in Nederland. Volgens onderzoek is er ruim 90% procent van de 06-nummers op dit moment in gebruik. De overheid heeft besloten mobiele datacommunicatie te splitsen van mobiele spraakcommunicatie. Deze afspraak is al een aantal jaren geleden gemaakt maar je zult er nog vrij weinig van gemerkt hebben. Daarom even wat informatie over deze wijziging.

De vraag naar mobiele telefoonnummers stijgt omdat er steeds meer apparaten zoals pinautomaten en alarmsystemen aangesloten worden op het mobiele netwerk voor datacommunicatie. Om deze reden zijn 097-nummers in het leven geroepen, een nummerreeks bestaande uit 12 cijfers. Dit nummer wordt alleen gebruikt voor mobiele datacommunicatie en is er om ervoor te zorgen dat er weer 06-nummers vrij komen.

Dit geldt alleen voor data only abonnementen, deze worden gebruikt in een laptop, tablet of bijvoorbeeld in een MiFi router. Zolang er geen spraakverbinding hoeft plaatst te vinden kan het nummer om naar een 097-nummer.

Ga je hier iets van merken? Is natuurlijk de belangrijkste vraag. Sommige providers zullen je benaderen om te vragen of tussentijds het 06-nummer omgezet mag worden naar 097-nummer. Bij het verlengen van je mobiele datacontracten zal je altijd een nieuw 097-nummer krijgen. Hier zal je verder niets van merken, alleen op de facturen zullen andere nummers staan, dit zijn de nieuwe 097-nummers.

Geen reactie's

Sorry, het is niet mogelijk om te reageren.