iPhone 8, iPhone 8 Plus en de iPhone X

iPhone 8, iPhone 8 Plus en de iPhone X

Gisteravond heeft Apple de nieuwste iPhones gepresenteerd aan het grote publiek in het nieuwe Steve Jobs theater in Cupertino. Wij waren ook erg benieuwd naar de nieuwste telefoon: hoe zien ze er uit en wat kunnen we er allemaal mee doen. Hieronder een korte samenvatting van de nieuwste iPhones.

iPhone 8 en iPhone 8 Plus:
De iPhone 8 en iPhone 8 Plus zijn directe opvolgers van de iPhone 7 en de iPhone 7 Plus en zijn voorzien van enkele nieuwe functies en een aangepast design. Net als voorgaande jaren gaat het om  twee modellen van verschillende formaten. De iPhone 8 heeft een 4,7-inch scherm, terwijl de iPhone 8 Plus een 5,5-inch scherm heeft. Beide toestellen hebben een LCD-scherm, net als hun voorganger. Wel nieuw is dat de schermen de True Tone-techniek van de iPad Pro bevatten, waardoor het scherm mee kleurt met het omgevingslicht. De iPhone 8 Plus is voorzien van een vernieuwde dubbele camera, terwijl de iPhone 8 van 4,7-inch nog steeds een enkele camera heeft.
Qua design zijn beide toestellen aangepast ten opzichte van vorig jaar. De iPhone 8 heeft een glazen achterkant, vergelijkbaar met de vroegere iPhone 4-modellen.

Wat helemaal nieuw is bij de iPhone 8 is het draadloos opladen van de telefoon. Dit komt door de glazen achterkant van de iPhone. Dat betekent dat je een inductielader tegen de achterkant moet houden, waardoor je dus geen stekker in de lightning-aansluiting hoeft te doen. Natuurlijk kan er ook nog steeds opgeladen worden met de normale lightning-aansluiting.

De iPhone 8 en iPhone 8 Plus komen in drie kleuren beschikbaar. Je kunt kiezen uit een spacegrijze, zilveren en een nieuwe gouden variant.  Als opslagruimte kun je kiezen uit 64GB en 256GB. De 32GB-versie is dus niet meer beschikbaar en ook de 128GB-versie is vervangen.

iPhone X:
De iPhone X, ook wel iPhone 10 genoemd, is natuurlijk waar het op de keynote allemaal om draaide. De iPhone X heeft een geheel eigen model met een OLED-scherm en heeft smallere schermwanden. Nieuw aan de iPhone X is natuurlijk dat bijna de volledige voorkant wordt gebruikt als beeldscherm. De voor- en achterkant is gemaakt van glas en het scherm is er maar in 1 formaat, namelijk 5,8 inch met een resolutie van 2436 x 1125 pixels. Verder heeft de iPhone X geen homeknop meer en is er dus geen Touch ID meer mogelijk. Dit wordt vervangen door Face ID gezichtsherkenning. Zo heb je dus geen pincode meer nodig om je iPhone te ontgrendelen. Als je dit wel wilt, is dat natuurlijk nog mogelijk.

Net als bij de iPhone 8 kun je de iPhone X ook draadloos opladen via een inductielader en heeft het een batterijduur die 2 uur langer mee gaat als de iPhone 7. Opladen met een lightning-aansluiting is natuurlijk nog steeds mogelijk.

De camera van de iPhone X heeft, net als bij de iPhone 7 Plus, weer een twee 12-megapixel camera, maar deze zijn verticaal geplaatst. Deze camera is nodig voor augmented reality, een van de vernieuwingen waarmee Apple dit jaar flink wil uitpakken.
De iPhone X is in twee kleuren beschikbaar. Je kunt kiezen uit een spacegrijs en zilver. Als opslagruimte kun je kiezen tussen 64GB en 256GB.

Beschikbaarheid iPhone 8, iPhone 8 Plus en de iPhone X
De iPhone 8 en de iPhone 8 Plus zijn te pre-orderen vanaf 15 september. De verkoop begint vervolgens op 22 september. In Nederland geldt een prijs vanaf € 668,60 voor de iPhone 8 en € 759,50 voor de iPhone 8 Plus.

De iPhone X pre-order begint op 27 oktober, waarna de toestellen vanaf 3 november worden uitgeleverd. Nederland zit bij de eerste groep landen. De kosten voor een iPhone X (64GB) zijn € 957,85 en voor het 256GB model zijn de kosten € 1.098,35.

Alle bovengenoemde prijzen zijn excl. btw.

Neem contact met ons op om een van de nieuwe Apple iPhones te pre-orderen, zonder of met abonnement!

Geen reactie's

Sorry, het is niet mogelijk om te reageren.