Minister Kamp wil extra kosten voor bellen naar EU-landen niet afschaffen

Minister Kamp wil extra kosten voor bellen naar EU-landen niet afschaffen

Onlangs kon je op onze blog lezen over de afschaffing van de Europese Roamingkosten, waarbij we antwoord gaven op onze vier meest gestelde vragen. Echter ziet demissionair minister Henk Kamp van Economische Zaken niets in een initiatief om extra kosten af te schaffen bij telefoongesprekken naar andere EU-landen. Dat laat hij weten in antwoord op Kamervragen van D66.

In juni jl. is er een einde gemaakt aan de roamingkosten. Hierdoor kunnen smartphonegebruikers bellen, sms’en en internetten vanaf een vakantielocatie zonder extra roamingkosten. Bellen vanaf een buitenlandse locatie naar een ander EU-land kost hierdoor niets extra, maar een telefoongesprek vanuit Nederland naar een buitenlandse Europese locatie brengt wel extra kosten met zich mee. 

Coalitie
Een coalitie van 150 Europarlementariërs deed eerder een oproep om de extra kosten bij telefoongesprekken af te schaffen. In Kamervragen vroeg D66-Kamerlid Jan Paternotte of minister Kamp zich bij dit initiatief wilde aansluiten, maar de minister weigert.

Volgens Kamp zou het afschaffen van de kosten concurreren op de telecommarkt lastiger maken: “Het vraagt om EU-regulering die telecombedrijven verplicht voor alle gesprekken vanaf het thuisnetwerk naar een netwerk in de EU het binnenlands tarief te rekenen”, aldus de minister. “Telecombedrijven kunnen het tarief voor internationaal bellen dan niet langer gebruiken als middel om zich te onderscheiden van hun concurrenten in de markt.”

Kamp noemt het “niet wenselijk” om te pleiten voor het reguleren van internationale belkosten binnen de Europese Unie. Hij verwacht ook niet dat de Europese Commissie een wetgevend voorstel hiervoor zal indienen.
Bron: NU.nl

Geen reactie's

Sorry, het is niet mogelijk om te reageren.